ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 500 γραμμάρια κατεψυγμένα θαλασσινά
- 2 κούπες κριθαράκι ολικής άλεσης
- 1 κρεμμύδι περασμένο από πολυκόφτη
- 1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 4 κούπες νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο ή απλό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ξεπαγώσουν, πετάμε το νερό τους, αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση μόνα τους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός. Ταυτόχρονα σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κριθαράκι με το νερό, δυναμώνουμε την ένταση της κουζίνας στο μέγιστο και μόλις αρχίσει ο βρασμός τη χαμηλώνουμε σε μέτρια. Σε 15 λεπτά περίπου απο την ώρα που άρχισε ο βρασμός, το κριθαράκι θα έχει μείνει με λίγα υγρά και τότε προσθέτουμε τη σάλτσα θαλασσινών και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη για 40 λεπτά ώστε το κριθαράκι μας να ρουφήξει τα υγρά του. Σερβίρω το γιουβέτσι μου και προσθέτω μπόλικο πιπέρι.
Διευκρινίσεις
- Ειναι ιδανικό πιάτο για όλες τις εποχές του χρόνου και κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας.
- Ταιριάζει απίστευτα με μπόλικο πιπέρι!!!Θα σας πρότεινα να μην το παραλείψετε.
- Σας προτείνω να το συνοδέψετε με λευκό κρασί ή με το παραδοσιακό ελληνικό μας ούζο ή τσίπουρο.
- Ενεργειακή αξία ανά μερίδα: 580 θερμίδες
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου