ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 300 ml γάλα
- 3 αυγά
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- 200 γραμμάρια τυρί γκούντα σε κομματάκια
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μονο του
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι,το γάλα και τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσουμε έναν παχύρευστο χυλό. Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι και τα ενσωματώνουμε με ένα κουτάλι στο μείγμα μας. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί μεσαίου μεγέθους, περιχύνουμε σε αυτό το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 °C για 40 λεπτά. Η πίτα είναι έτοιμη σίγουρα όταν έχει ροδοκοκκινίσει.
Διευκρινίσεις
- Προτείνω να την κόψετε μόλις κρυώσει για να έχει "σφίξει" καλά.
- Είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να τη φτιάξετε με τα παιδιά σας ώστε να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας μαζί τους.
- Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 340 θερμίδες
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Θα την κάνουμε σίγουρα και θα σας ενημερώσουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την κάνουμε σίγουρα και θα σας ενημερώσουμε
ΑπάντησηΔιαγραφή