ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)
- 4 κούπες νερό
- 1 κούπα ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 3/4 της κούπας μέλι
- 3-4 σταγόνες άρωμα βανίλιας
- Κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και γυρίζουμε την ένταση της κουζίνας στο μέγιστο. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε την ένταση στη μέση και προσθέτουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό. Παράλληλα ζεσταίνουμε τη μία κούπα από το συνολικό γάλα και διαλύουμε σε αυτή το κόρν φλάουρ. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε το διάλυμα του κορν φλάουρ,ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα,το μέλι και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο μας οπότε αποσύρουμε απο τη φωτιά. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια κ πασπαλίζουμε με κανέλα.
Διευκρινίσεις
- Αν θέλετε να βάλετε ζάχαρη αντί για μέλι, αν και δεν το προτείνω,θα πρέπει να βάλετε 1 κούπα ζαχαρη.
- Η κανέλα του πάει πολύ!!!Βάλτε μπόλικη!!!
- Αν θέλετε να το κάνετε σοκολατένιο,κάτι που εγώ δεν προτιμώ, γιατί μου αρέσει το παραδοσιακό ρυζόγαλο, προσθέστε μαζί με το μέλι και 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κακάο.
- Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 230 θερμίδες
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου