Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ PANCAKES...Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ BRUNCH!!!

 ΥΛΙΚΑ (για τη ζύμη) (για 4 μεγάλα pancakes)

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • Μία πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ (για τη γέμιση και τη διακόσμηση)
  • 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • 3-4 μπισκότα πτι μπερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάμεικτη πραλίνα (λευκής και καφέ σοκολάτας)
  • 4-5 πουράκια σοκολάτας
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού πραλίνα φουντουκιού επιπλέον
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού λευκή πραλίνα επιπλέον
  • 3-4 μπισκότα γεμιστά με κρέμα πορτοκαλιού
  • Γλάσο σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ (για το γλάσο σοκολάτας)
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 2/3 της κούπας γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουταλακι του γλυκού μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν έχετε βαφλιέρα, τα ψήνετε εκεί, γιατί γίνονται εξίσου ωραία, αλλιώς ζεσταίνεται ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη μέτρια ένταση της κουζίνας και μόλις "κάψει" ρίχνεται σε αυτό ενάμισι ποτηράκι του ελληνικού καφέ απο το μείγμα των  pancakes και το απλώνετε να πάει παντού. Μόλις δείτε ότι από την πάνω πλευρά σταματάει να είναι υγρό το pancake, το γυρίζετε από την άλλη μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρωμα και από την κάτω πλευρά. Κάνετε το ίδιο και για τα υπόλοιπα pancakes και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο σε ένα πιάτο και τα αφήνετε στην άκρη για να ετοιμάσετε το γλάσο σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο, ρυθμίζετε την ένταση της φωτιάς στη μέση και ανακατεύοντας περιμένετε να λιώσουν οι σοκολάτες και να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο γλάσο. Το αποσύρετε από τη φωτια και το αφήνετε να κρυώσει όσο εσείς ετοιμάζετε την υπόλοιπη τούρτα. Σε ένα πιάτο κρατάτε μόνο το πρώτο pancake, αλείφετε σε αυτό την πραλίνα φουντουκιού και τρίβετε από πάνω τα μπισκότα πτι μπερ. Τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο pancake και αλείφετε σε αυτό την ανάμεικτη πραλίνα και τρίβετε από πανω τα πουράκια. Απλώνετε και το τρίτο pancake και αλείφετε στο μισό την πραλίνα φουντουκιού και στο άλλο μισό τη λευκή πραλίνα. Βάζετε από πάνω και το τελευταίο pancake, περιχύνετε την τούρτα με όσο γλάσο προτιμάτε και τρίβετε απο πάνω μπισκότο γεμιστό με πορτοκάλι.














Διευκρινίσεις
  • Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αντικαταστήσει το γάλα με χαμηλών λιπαρών, τη ζάχαρη με στέβια και το ελαιόλαδο με βούτυρο γίνεται. Τα δοκίμασα και βγαίνουν και πάλι νόστιμα.
  • Σαφώς τη γέμιση και τη διακόσμηση ο καθένας μπορεί να τις τροποποιήσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. 
  • Το γλάσο που θα σας περισσέψει μπορείτε να το βάλετε σε ενα μπωλ για "βούτηγμα" είτε να το κρατήσετε στην άκρη και να χρησιμοποιήσετε σε μικροσυνταγές που θα σας δείξω σε επόμενες αναρτήσεις μου.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου