Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 12 άτομα περίπου)

  • 1,5 κιλό παντζάρια
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 γραμμάρια θρυμματισμένο κελυφωτό φιστίκι (σανφιστίκ) ή καρύδι
Για τη μαρινάδα:
  • Λάδι (όσο χρειάζεται για την επικάλυψη των παντζαριών)
  • Ξύδι (όσο χρειάζεται για την επικάλυψη των παντζαριών)
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το προηγούμενο βράδυ της ημέρας που θέλουμε να έχουμε έτοιμη τη σαλάτα βράζουμε τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τα περιχύνουμε με το λάδι, το ξύδι και το σκόρδο. Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλάτι. Απλώνουμε σε μία πιατέλα ενάλλάξ μία στρώση παντζάρια μία στρώση γιαούρτι. Την τελευταία στρώση του γιαουρτιού την πασπαλίζουμε με το φιστίκι και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.












Διευκρινήσεις
  • Όποιος θέλει είτε περισσότερο αλάτι είτε περισσότερο σκόρδο μπορεί να προσθέσει, αρκεί να το δοκιμάζει πρώτα.
  • Το καλύτερο είναι να σερβίρεται κρύα, μόλις τη βγάλετε από το ψυγείο.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 350 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου