Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα περίπου)

  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια τριμμένο τυρί-φέτα
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 10 ψιλοκομμένες ελιές
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ζεσταίνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους στον αέρα στους 170 C. Μετά "χτυπάμε" στο μίξερ τα αυγά και μόλις αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι σταδιακά. Μόλις απόκτησουμε ένα λείο μείγμα, λαδώνουμε το ταψί και το απλώνουμε σε αυτό. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το τυρί, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις ελιές, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε το τυρόψωμο στους 170 C για 50 λεπτά.















Διευκρινήσεις
  • Αν θέλετε να προσθέσετε και κάτι άλλο για τη γέμιση να το κάνετε όπωσδήποτε. Η μαγειρική θέλει φαντασία!
  • Τρώγεται και ζεστό και κρύο. Είναι εξίσου νόστιμο.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 600 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου