Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΠΑΡΕΪΤΣΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα περίπου)

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 & 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα των πατατών
  • 400 γραμμάρια τυρί Gouda σε φέτες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μοσχάρι, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις γίνει αυτό, ξεπλένουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε υψηλή ένταση της φωτιάς. Μόλις το λάδι "κάψει", μειώνουμε σε μέτρια την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σωταριστούν λίγο, δηλαδή τόσο όσο χρειάζεται για να αρχίσουν να μαραίνονται. Τότε προσθέτουμε το κρέας, τη σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα των πατατών και μόλις "κάψει", προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να τηγανιστούν. Κάθε τηγανιά πατάτας που έχει γίνει την αφήνουμε να σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε απλώσει ρολό κουζίνας. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, παίρνουμε ένα μεγάλο πήλινο και απλώνουμε μία στρώση από πατάτες, μία στρώση από κρέας και μία στρώση από φέτες  Gouda. Το ξανακάνουμε αυτό μία φορά ακόμα και τελειώνουμε με μία τρίτη στρώση από πατάτες. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε από το βράσιμο του μοσχαριού. Τα σκεπάζουμε με τις φέτες Gouda που έμειναν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά.

















Διευκρινήσεις
  • Αν θέλετε, θα είναι νόστιμο να αυξήσετε τις σκελίδες του σκόρδου σε δύο.
  • Σερβίρεται ζεστό, γιατί το λιωμένο τυρί είναι πιο νόστιμο έτσι!
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 880 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου