Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΦΟΥΡΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε χοντρά μπαστουνάκια
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αποκτήσω ομοιογενές μείγμα. Απλώνω τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί, τις περιχύνω με το μείγμα και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C για 45 λεπτά, δηλαδή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν και να μείνει λίγο ζουμάκι.










Διευκρινήσεις
  • Οποιος θέλει να είναι πιο έντονη η γεύση ενός από τα εσπεριδοειδή μας μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάποιο από αυτά.
  • Σε όποιον αρέσει δέκα λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες, μπορεί να τρίψει από πάνω 200 γραμμάρια τυρί-φέτα και να το αφήσει να λιώσει και αυτό. Πάει πολύ!
  • Σερβίρονται και ζεστές και κρύες!
  • Όπως ανέφερα και στη συνταγή για τις στολισμένες μπριζόλες, αυτές οι πατάτες αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό τους.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 350 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου