Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΥΓΙΕΙΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 16 πιτσάκια)


Για τη ζύμη:

  • 1 & 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 πακέτα ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι απλό για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για το ζύμωμα

Για την επικάλυψη:
  • 8 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 8 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • Χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 400 γραμμάρια τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπωλ ή μία λεκανίτσα που χρησιμοποιούμε για την κουζίνα και το αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Αμέσως προσθέτουμε τη μαγιά στο νερό και την αφήνουμε εκεί για 5 λεπτά, ώσπου να αφρίσει το μείγμα. "Χτυπάμε" στο μίξερ τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι και μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε τη μαγιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας παράλληλα. Μόλις αποκτήσουμε μία λεία ζύμη, την τοποθετούμε στο λαδωμένο μπωλ και τη γυρίζουμε για να καλυφτεί ολόκληρη με το λάδι. Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα, ώστε η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε ξανά ώσπου να γίνει εντελώς λεία. Ύστερα την κόβουμε σε 16 μπαλάκια. Χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο πίτσας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει μία λαδόκολλα. Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το μείγμα για την επικάλυψή τους. Σε ένα μπωλ κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια, το περιχύνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά και μετά το τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 C για 15 λεπτά περίπου. Ταυτόχρονα αλείφουμε σε κάθε φύλλο πίτσας 1/2 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας και μοιράζουμε και τις ντομάτες, τις πιπεριές και το σκόρδο. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, το μοιράζουμε στα πιτσάκια μας και στο τέλος πασπαλίζουμε κάθε πιτσάκι με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε τα πιτσάκια για 15 λεπτά στους 250 C ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.




















Διευκρινήσεις
  • Αν δεν θέλετε να βάλετε και αλεύρι ολικής αλέσεως μπορείτε να το αντικαταστήσετε με απλό αλεύρι.
  • Η επικάλυψη είναι μια υγιεινή πρόταση δική μου, ώστε να είναι κατάλληλη και για τα παιδικά στομαχάκια! Οι ενήλικες μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε στο μείγμα επικάλυψης.
  • Αν θέλετε, αντί για πιτσάκια μπορείτε με τη συγκεκριμένη δόση να φτιάξετε δύο πίτσες οικογενειακού μεγέθους.
  • Τα συγκεκριμένα πιτσάκια μπορούν να καταψυχθούν κιόλας για 3 μήνες. Βάλτε τα σε σακουλίτσες τροφίμων χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.
  • Αφιερωμένο στην μικρή μας Ολυμπίτσα!Για να τρώει καλά και να γίνει κοπελάρα!
  • Ενεργειακή αξία από κάθε πιτσάκι: 330 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου