Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΚΙΜΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα περίπου)

  • 1 κιλό μακαρόνια 
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
  • 400 γραμμάρια τριμμένο καρότο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 τριμμένες ντομάτες ή 5 κουταλιές της σούπας σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια για όσο λέει η συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να "κάψει". Μόλις "κάψει" το λάδι, χαμηλώνουμε σε μεσαία την ένταση της κουζίνας και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε μέχρι να αποκτήσει καφετί χρώμα. "Σβήνουμε" με το κρασί και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο. Μόλις δούμε ότι τα μανιτάρια έχουν γίνει σχεδόν, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Ταυτόχρονα βουτυρώνουμε τα μακαρόνια και τα μοιράζουμε σε μερίδες και τα περιχύνουμε με τον κιμά. 

















Διευκρινήσεις
  • Όποιος θέλει να το κάνει πιο διαιτητικό μπορεί να αντικαταστήσει τα απλά μακαρόνια με ολικής άλεσης και να μη βάλει καθόλου ελαιόλαδο για το σωτάρισμα, αλλά να χρησιμοποιήσει αντικολλητικό τηγάνι. Επίσης, να μην βουτυρώσει και τα μακαρόνια.
  • Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο κεφαλοτύρι πάνω από τον κιμά στο πιάτο του καθενός.
  • Σερβίρεται και ζεστό και κρύο! Είναι εξίσου νόστιμο πιάτο!
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 750 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου