Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΜΙΣΗ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα περίπου)

  • 500 γραμμάρια κανελόνια
  • 500 γραμμάρια ανθότυρο ή ρικότα
  • 15 ψιλοκομμένα φύλλα από σπανάκι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα σε κυβάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πέστο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα κανελόνια τόση ώρα όση λέει η συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Παράλληλα, σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ανθότυρο, το σπανάκι, το δύοσμο και το πιπέρι και με το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια. Τα περιχύνουμε με τα ντοματίνια, τη σάλτσα ντομάτας και τη σάλτσα πέστο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 C για 35 λεπτά περίπου.













Διευκρινήσεις
  • Αν δεν βρείτε ντοματίνια, διπλασιάστε τη δόση της σάλτσας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια κ.α.
  • Επειδή η ισχύς κάθε φούρνου διαφέρει, μπορεί να χρειαστούν έως και 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 800 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου