Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 15 άτομα περίπου)

  • 1 πακέτο (500 γραμμάρια) ζυμαρικά - κοχυλάκια
  • 1 κιλό κατεψυγμένα λαχανικά της αρεσκείας σας (πιπεριά, καροτάκι, αρακά κτλ)
  • 500 γραμμάρια οποιουδήποτε αλλαντικού σας αρέσει, κομμένου σε κυβάκια
  • 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 50 γραμμάρια μουστάρδα απαλή
  • Λίγο αλατάκι
  • 200 γραμμάρια τριμμένο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε βραστό νερό (όχι αλατισμένο) και βράζουμε τα ζυμαρικά μας τόσα λεπτά όσα αναφέρονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό τους σε ένα μπωλ. Στη συνέχεια, βάζουμε τα ζυμαρικά μας είτε σε ένα πολύ μεγάλο μπωλ είτε σε μία λεκανίτσα που χρησιμοποιείται στην κουζίνα σας και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με το ζωμό που κρατήσαμε γεμίζουμε ως τη μέση την κατσαρόλα, στην οποία βράσαμε και τα ζυμαρικά μας, και προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν να κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε άμεσα με παγωμένο νερό. Αφήνουμε και τα λαχανικά μας στην άκρη, κόβουμε το αλλαντικό μας σε κυβάκια και φτιάχνουμε τη σως μας. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το αλατάκι έωσοτου γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος, αφού έχουν κρυώσει τα ζυμαρικά μου, προσθέτω σε αυτά τα λαχανικά, τα κυβάκια του αλλαντικού, το τριμμένο τυρί και τη σως και ανακατεύω από κάτω προς τα πάνω ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Η σαλάτα μου είναι έτοιμη και μπαίνει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.









Διευκρινήσεις
  • Θα πρότεινα η σαλάτα να σερβιριστεί κρύα. Είναι πιο νόστιμη έτσι!!!
  • Ενεργειακή αξία κάθε ατομικής ποσότητας: 420 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

2 σχόλια:

  1. πολύ νόστιμη.....τη φάγαμε πριν λίγο καιρό.....ανάρπαστη έγινε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Delicious.........!!!!!!!
    Super!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή