Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΑΣ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 20 mL μπύρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπωλ εωσότου να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Απλώνουμε το μίγμα μας στο πρόσωπό μας, το αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με άφθονο χλιαρό νερό και στο τέλος με κρύο νερό. Ταμπονάρουμε με καθαρό βαμβάκι ώστε να στεγνώσουμε το πρόσωπό μας.










Διευκρινήσεις
 

  • Θα επισημαίνω κάθε φορά ότι ποτέ δε σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με την απλή πετσέτα μετά από καθαρισμούς, απολεπίσεις και μάσκες, αλλά ταμπονάρουμε με τα βαμβακάκια μας ή απαλό χαρτί.
  • Πριν τη μάσκα είναι καλό να κάνετε πρώτα το peeling, που έχω ήδη δείξει πώς γίνεται, και μετά τη μάσκα θα απλώνεται ενυδατική κρέμα, που θα δείξω πώς θα τη φτιάξετε στις επόμενες αναρτήσεις μου.
  • Στη συγκεκριμένη μάσκα ενυδάτωσης έχουμε επιλέξει τα παραπάνω τρία συστατικά γιατί το καθένα από αυτά μας βοηθάει και σε κάτι συγκεκριμένο. Αρχικά, εκμεταλλευόμαστε την ενυδατική δράση του μελιού που οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελείται κατά 17% από νερό, αλλά και την αντιβακτηριδιακή του δράση που οφείλεται στο αντιοξειδωτικό πινοσεμπρίνη που περιέχει. Στη συνέχεια, επιλέγουμε το αλεύρι το οποίο χάρη στην ιδιότητα που του δίνει το άμυλο να πήζει τα ρευστά, μας βοηθάει στο να έχει  το μίγμα μας κρεμώδη μορφή. Τέλος, επιλέγουμε την μπύρα ως υγρό, διότι έχει την ιδιότητα να απαλύνει την επιδερμίδα του προσώπου μας. Κάτι ήξεραν οι γυναίκες του 16ου αιώνα που τη χρησιμοποιούσαν....
  • Ο λόγος που ξεπλένουμε πρώτα με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο είναι το γεγονός ότι επειδή το χλιαρό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος, το καθιστά ευάλωτο στην επαναπρόσληψη μικροβίων. Έτσι, με την άμεση έκπλυση με κρύο νερό οι πόροι μας συστέλλονται και κλείνουν άμεσα.
  • Αν και κανένα από τα παραπάνω υλικά δεν ευθύνεται για πρόκληση αλλεργικής αντίδρασης, όσες έχετε κάποια δερματοπάθεια ή σοβαρή ευαισθησία στο δέρμα θα παρακαλούσα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε τη μάσκα αυτή. Οι υπόλοιπες εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας ανεπιφύλακτα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου