Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 15 περίπου μπιφτέκια)

  • 1 κιλό κιμά (περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά)
  • 4 γαλατάκια 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή το βάζετε στο μουλινέξ
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 χούφτα μπαγιάτικο ψωμί ή 2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 χούφτα τριμμένο κασέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι και μαυροπίπερο, όσο θέλει ο καθένας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ζυμώνετε καλά. Πλάθετε τον ζυμωμένο κιμά σε μπιφτέκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο ή ταψί και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C για τόση ώρα όση χρειάζεται για να ροδοκοκκινίσουν και να είναι καλά ψημένα στο εσωτερικό τους.









Διευκρινήσεις
  • Προσέξτε να μην το παρακάνετε με το αλάτι γιατί περιέχουν το κασέρι.
  • Σερβίρονται και κρύα και ζεστά. Είναι εξίσου νόστιμα!
  • Ενεργειακή αξία κάθε μπιφτεκιού: 160 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

1 σχόλιο:

  1. οταν λετε γαλατακια εννοειτε τα εβαπορε που ειναι σε μεριδουλες των 15 γρ.? του καφε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή