Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 5-6 άτομα περίπου)
  • 5 φιλέτα κοτόπουλου (200-250 γραμμάρια το καθένα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (125 mL περίπου)
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί  (125 mL περίπου)
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 καρότα κομμένα σε φετούλες
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4  κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας να "κάψει". Μόλις δούμε ότι το λάδι είναι έτοιμο, κάνουμε την ένταση της κουζίνας μας μέτρια και βάζουμε τα κοτόπουλα για να σωταριστούν καλά και από τις δύο πλευρές. Όταν δούμε ότι έχουν ροδοκοκκινίσει, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα καρότα, το πράσο, το μαϊντανό και τις πατάτες. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις δούμε ότι το κρασί έχει εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, αν δούμε ότι χρειάζεται γιατί δεν έχει ζουμάκι το φαγητό μας. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ώσπου να καταλάβουμε ότι έγινε το κοτόπουλό μας.








Διευκρινήσεις
  • Τα λαχανικά του φαγητού αυτού μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με ό,τι λαχανικό θέλετε εσείς (π.χ. πιπεριές, μελιτζάνες, σέλινο κτλ.).
  • Οι ποσότητες του αλατιού και του πιπεριού είναι με βάση τις δικές μου γεύσεις. Δοκιμάστε τες και προσθέστε ή αφαιρέστε.
  • Επίσης, θα ήταν καλό, αν θέλετε, να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας ή και πάπρικα ή και μουστάρδα.
  • Θα προτιμούσα η σάλτσα ντομάτας να είναι φρέσκια.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 600 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου