Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΣΝΙΤΣΕΛ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 800 γραμμάρια μοσχαρίσια σνίτσελ
  • Αλατοπίπερο (1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κύβο κρέατος
  • 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν-φλάουρ
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας σε μέτρια και σωτάρουμε το σκόρδο μας. Μόλις το σκόρδο μαραθεί λίγο, προσθέτουμε τα σνίτσελ και τα σωτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές ώσπου να καταλάβουμε ότι ροδοκοκκίνισαν και είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε ζεστά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς. Παράλληλα, λιώνουμε τον κύβο του κρέατος στο νερό και μετά προσθέτουμε και το κορν-φλάουρ και αποκτούμε ένα ομοιογενές υγρό, το οποίο προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει, ενώ ανακατεύουμε παράλληλα, εωσότου να πήξει. Περιχύνουμε τα σνίτσελ μας και όποιο συνοδευτικό έχουμε με τη σάλτσα.




















Διευκρινήσεις
  • Το καλύτερο συνοδευτικό για τα σνίτσελ μας είναι το ρυζάκι, για το οποίο θα αναρτήσω μία νοστιμότατη συνταγή σε επόμενη ανάρτηση.
  • Σερβίρεται και ζεστό και κρύο.
  • Χρειάζεται προσοχή η στιγμή που θα αποσύρεται τη σάλτσα από τη φωτιά! Είναι έτοιμη, όταν είναι παχύρευστη!
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 650 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου