Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΗ ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 18 κομμάτια περίπου)


Για τη γέμιση:

  • 1 κουτί χοντρό φύλλο για πίτα ξεπαγωμένο
  • 1 φυτικό βούτυρο
  • 1/2 κιλό τριμμένο τυρί - κασέρι της αρεσκείας σας
  • 10 φέτες, οποιουδήποτε αλλαντικού σας αρέσει, κομμένες σε κομματάκια
  • 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά


Γιά την επικάλυψη:

  • 2 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε τη φόρμα μας. Απλώνουμε το ένα φύλλο στη φόρμα τρυπώντας το στη μέση, όσο προεξέχει το διπλώνουμε προς τα μέσα και το βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με άλλα δύο φύλλα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το κασέρι, το αλλαντικό και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στη φόρμα μας. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με πάνω με τη διαφορά ότι εδώ ότι προεξέχει το διπλώνουμε όλο μαζί στο τέλος και βουτυρώνουμε ξανά. Τέλος, "χτυπάμε" σε ένα μπωλ τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 45 λεπτά.













Διευκρινήσεις
  • Αν θέλετε να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι ταιριάζει να το κάνετε όπωσδήποτε! Η μαγειρική θέλει φαντασία πάνω απ' όλα!
  • Ο χρόνος που σας δίνω για το ψήσιμο είναι σχετικός και μπορεί να διαφέρει στον κάθε φούρνο. Θα καταλάβετε ότι η πίτα σας έχει γίνει αν έχει πάρει το τέλειο χρυσαφένιο χρώμα το φύλλο σας!
  • Σερβίρεται και ζεστή και κρύα, αν και εγώ την προτιμώ ζεστή.
  • Είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας! Από πρωινό ως και βραδινό....
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 400 θερμίδες 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου