ΥΛΙΚΑ (για 15 περίπου μπιφτέκια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1 κιλό κιμά (περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά)
- 4 γαλατάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή το βάζετε στο μουλινέξ
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 χούφτα μπαγιάτικο ψωμί ή 2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1 χούφτα τριμμένο κασέρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι και μαυροπίπερο, όσο θέλει ο καθένας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ζυμώνετε καλά. Πλάθετε τον ζυμωμένο κιμά σε μπιφτέκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο ή ταψί και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C για τόση ώρα όση χρειάζεται για να ροδοκοκκινίσουν και να είναι καλά ψημένα στο εσωτερικό τους.
οταν λετε γαλατακια εννοειτε τα εβαπορε που ειναι σε μεριδουλες των 15 γρ.? του καφε?
ΑπάντησηΔιαγραφή